mandag, 23. maj 2022

Justitsminister i samråd om hadforbrydelser

Folketingets retsudvalg har kaldt justitsminister Søren Pind i samråd. Udvalget vil have en forklaring på den manglende statistik over hadforbrydelser for 2014.

Justitsminister Søren Pind er blevet kaldt i et åbent samråd den 11. februar 2016. Det er Retsudvalget og SFs Lisbeth Bech Poulsen, der har indkaldt ministeren for, at han kan forklare, hvorfor PET og Justitsministeriet har besluttet, at statistikken over hadforbrydelser for 2014 ikke skal offentliggøres.

Hadforbrydelser.dk bragte den 13. december 2015 nyheden om, at Justitsministeriet og PET ikke vil offentliggøre statistikken over hadforbrydelser for 2014. Dengang var det ikke muligt at få en ordentlig forklaring fra hverken PET, Rigspolitiet eller Justitsministeriet.

Men udmeldingen fik Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper til at stille et såkaldt §20 spørgsmål til Justitsministeriet, hvori retsordføreren udbeder sig et svar på, hvem der vil udgive statistikken for 2014. Svaret fra ministeriet kom den 11. Januar 2016.

Her forklarer Justitsministeriet, at omfanget af registrerede sager er så lavt, at PET ikke finder, at tallet er troværdigt, og dermed heller ikke retvisende for udviklingen på området.

Retsudvalg vil have svar

Justitsministeriets svar har nu medført, at retsudvalget er gået videre med sagen, og har kaldt justitsminister Søren Pind i samråd. Udvalget beder ministeren redegøre for PETs beslutning om ikke at offentliggøre sin rapport om omfanget af hadforbrydelser i 2014, og herunder hvorfor PET vurderer, at de indberettede tal for hadforbrydelser i 2014 ikke er korrekte.

Metoden, der er anvendt til indsamling af sager, er den samme, som har ligget til grund for de seneste fem års afrapporteringer fra PET, nemlig de såkaldte “Raci-Rapporter” om racistisk, ekstremistisk og politisk motiverede forbrydelser.

Samrådet om den manglende statistik over hadforbrydelser er åbent for alle, og vil foregå på Christiansborg den 11. februar 2016 kl. 13:30 i lokale S-092.

Link til indkaldelsen

Læs også:

Justitsministeriet: Ingen statistik over hadforbrydelser i 2014

 

 

Andre artikler