mandag, 23. maj 2022

Transkønnet afvist til job på MASH Penthouse

“Professionelt set passer det ikke ind i restauranten med en transkønnet”, sådan lød beskeden fra restaurant MASH Penthouse til Ivy Rosenauer, der søgte job. MASH undskylder for medarbejderen.

Mange af os finder nyt arbejde gennem vores venner og netværk. Det var det, som den 25-årige transkønnede Ivy Rosenauer forsøgte, da hun lod en ven, der i forvejen arbejder på MASH Penthouse, spørge ind til muligheden for at få et job på restauranten, som værtinde.

“Jamen, han er ikke så glad for ideen. Professionelt set passer det ikke ind i restauranten med en transkønnet”, lød svaret tilbage fra vennen på MASH til Ivy Rosenauer via Facebook Messenger.

Det budskab gjorde hende både ked af det og vred.

“Det er desværre ikke første gang, jeg oplever, at en arbejdsgiver ikke ønsker at ansætte mig, fordi jeg er transkønnet, og jeg bliver ked af det og skuffet hver gang. Men jeg troede ærlig talt, at en virksomhed som MASH var mere up to date. Vi transkønnede er også en del af samfundet.”, siger Ivy Rosenauer til Hadforbrydelser.dk

MASH: Det står for medarbejderens egen regning

Dorthe Witting fra Copenhagen Concepts, der er moderselskabet bag MASH-kæden, understreger, at hos MASH er der plads til alle. Uanset seksuel, religiøs eller politisk overbevisning og køn.

“Vi beklager, at vores medarbejders kommentar kan være blevet opfattet sådan, at andet er gældende”, lyder det i et skriftligt svar, og MASH henviser i øvrigt til, at

Korrespondancen mellem den ansatte og ansøgeren er faldet i privat regi, da de kender hinanden personligt. Korrespondancen er sket uden MASH’ viden og accept, og indholdet er derfor alene den ansattes egen formulering“.

Ivy Rosenauer´s ven, som stadig er ansat på MASH Penthouse, og hvis navn er redaktionen bekendt, har ikke ønsket at oplyse overfor Hadforbrydelser.dk, hvem det var fra MASH Penthouse´s ledelse, som gav ham det forkerte indtryk af virksomhedens personalepolitik. Det har derfor ikke været muligt at opklare, hvor budskabet stammer fra.

Overvejer at klage til Ligebehandlingsnævnet

Sager om diskrimination på baggrund af køn bliver typisk behandlet i Ligebehandlingsnævnet, og Ivy Rosenauer overvejer at klage over MASH Penthouse.

“Jeg tænker på at anmelde episoden. For diskrimination mod transkønnede sker i vidt omfang, og ingen gør rigtig noget ved det, måske det her kan hjælpe til, at folk får øjnene op”, slutter Ivy Rosenauer, der stadig søger efter et arbejde.

(Læs et stort portræt af bøfkongen bag MASH kæden JP/FINANS her.)

Andre artikler