lørdag, 2. juli 2022

Ny rapport: Mange danskere føler sig udsat for en hadforbrydelse

En ny stor kortlægning af hadforbrydelser fra Integrationsministeriet viser, at mange føler sig udsat for hadrelaterede forbrydelser. Inger Støjberg kalder det et “fælles ansvar at sige fra overfor hadfulde holdninger”.

Integrationsministeriet har i dag offentliggjort en ny stor kortlægning af hadforbrydelser i Danmark. Undersøgelsen er den første af sin art, den er udført af konsulentfirmaet COWI og den viser at 2,9 pct. af danskerne har oplevet, at de helt sikkert har været udsat for en eller flere hadforbrydelser inden for det seneste år og over ti procent svarer, at de “måske” har været udsat for en hadforbrydelse.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg udtaler i en pressemeddelelse:

”Tallene viser, at der er mange, som oplever at blive udsat for hadforbrydelser i hverdagen. Vi har alle sammen et ansvar for at sige fra over for holdninger, som i yderste konsekvens kan føre til hadforbrydelser.”

Undersøgelsen afdækker oplevelser af hadforbrydelser på baggrund af etnisk oprindelse og hudfarve, tro, seksuel orientering, politiske holdninger, køn, kønsidentitet, alder, handicap og social status. Arbejdet blev iværksat af socialminister Karen Hækkerup i 2013, med det formål “at foretage en systematisk kortlægning for derigennem at opnå en bredt funderet og detaljeret viden”.

Tre år senere kommer nu resultatet i form af en 142 sider lang rapport.

Hent kortlægningen her

Andre artikler