lørdag, 2. juli 2022

Politisk flertal for indsats mod LGBTQIA had

En række politikere turer i Berlingske frem med at de vil gøre noget for at få et bedre overblik over hadforbrydelser mod LGBTQIA*.

Det er en af den slags nyheder, hvor man godt kan blive lidt i tvivl om hvad historien egentlig er. Og om der er nogen historie udover, at nogle politiske kræfter gerne vil profilere sig på at “de virker til at gøre noget”. Men om der rent faktisk kommer noget i gang, det er stadig uklart.

Men det forlyder nu i Berlingske, at der er et politisk flertal for, at undersøge omfanget af hadforbrydelser mod personer med LGBTQIA* baggrund.

Du kan læse artiklen her.

Vi mener

Det er godt, at der er politisk fokus, men vi savner konkrete handlinger og vi savner inkluderende handlinger. Det vil sige indsatser, der tilgodeser alle offer grupperne. Herunder også hjemløse, etniske minoriteter og religiøse mindretal. Det er svært at tage politikere alvorligt, som ikke tager ofrene alvorligt.

Den smule data vi har viser, at langt størstedelen af ofrene for hadforbrydelser i Danmark vælges ud på grund af netop deres etniske eller religiøse baggrund. Så er det useriøst at iværksætte en undersøgelse kun for LGBTQIA*. Hvis der overhovedet kommer noget ud af det her og der bliver en egentlig undersøgelse, så kan det måske bane vejen for en større kortlægning efterfølgende. Alt imens mængden af ofre bare stiger og stiger, så kører det politiske system rundt om sig selv og handler ikke.

Andre artikler