søndag, 19. september 2021

“Spyttemanden” sigtet for racisme og vold

En 58-årig dansk mand er af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blevet sigtet for at spytte på flygtninge, der gik på motorvejen.

På en bro højt hævet over motorvej E47 lidt uden for Rødby stod den 7. september 2015 en midaldrende mand i en ternet skjorte og med tilspidsede læber – angiveligt i færd med at spytte på flygtninge, der gik på motorvejen under ham. En fotograf fra Dagbladet Information fangede situationen med sit kamera, og billedet af “spyttemanden” på broen spredte sig med lynets hast på de sociale medier, og historien blev omgående samlet op af tv og andre landsdækkende medier.

“Spyttemanden”, som ifølge vidner både skulle have råbt ”skrid hjem”, vist fuckfinger og spyttet flere gange på flygtningene, er nu ifølge en pressemeddelelse fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sigtet for overtrædelse af racismeparagraffen og voldsparagraffen.

Politiet fjerner dermed enhver tvivl om, at sagen skulle være henlagt, som det ellers har været fremlagt i diverse medier. Tværtimod bekræftes det, at politiet har talt med adskillige vidner, og at der stadig foregår efterforskningsmæssige undersøgelser.

Af Politiken fremgår det, at den nu sigtede 58-årige mand nægter sig skyldig, og at han tidligere til såvel BT som Information har udtalt, at han ”ikke har spyttet på nogen”, men var ude for at ”kigge på” flygtningene.

Der var tale om flygtninge og migranter, som efter en lang og farefuld rejse, netop var ankommet til Danmark, og som var på vej mod Sverige gående til fods på motorvejen. Den videre efterforskning vil afgøre, om manden kan dømmes for både racisme og vold.