mandag, 23. maj 2022

Muslimsk gravplads udsat for hærværk i Odense

For anden gang på mindre end tre måneder er en muslimsk gravplads blevet skændet. Senest i Odense hvor over 50 grave er ødelagt. Politiet står på bar bund.

Den muslimske gravplads på Korsløkke Kirkegård i Odense er blevet udsat for omfattende hærværk, det skriver DR den 1. september 2015. Politiet oplyser, at mellem 50 og 60 gravsten er væltet og/eller spredt rundt på pladsen i løbet af natten. Der er ikke efterladt tydelige tegn eller spor at gå efter, så på nuværende tidspunkt bliver sagen ud fra omfanget betegnet som ‘groft hærværk’.

“Om det er racistisk motiveret, eller om det er drengestreger, vil være gætværk at sige noget om på nuværende tidspunkt”, siger Hans Frederiksen fra Fyns Politi.

Anden gang muslimsk gravplads skændes

Hærværket i Odense kommer mindre end tre måneder efter en lignende hændelse ved den muslimske gravplads i Brøndby. Her blev godt halvtreds gravsteder skændet af ukendte gerningsmænd. Københavns Vestegns Politi udtalte i den forbindelse til Ekstra Bladet:

“Vi betragter det ikke som noget, der er rettet mod det muslimske miljø. Det er der intet, der indikerer på nogen måde. Det ligner drengestreger, hvor der er nogen, der er gået igennem derude og bare har væltet dem”, siger vagtchef Kim Madsen fra Københavns Vestegns Politi.

Politiet står fortsat uden spor i sagen fra Brøndby. Det samme gør sig gældende i Odense. Her er seneste melding den 2. september 2015 til DR:

“Om det er et politisk motiv, et had-motiv eller grove drengestreger, kan vi ikke lægge os fast på endnu”, siger politikommissær ved Fyns Politi Carsten Arentoft.

I begge tilfælde er det primært muslimske gravsteder, der er blevet vandaliseret og ødelagt.

Kilder: DR & Ekstra Bladet

Andre artikler