mandag, 23. maj 2022

Institutleder: Dan Park billeder er ikke racistisk vold

Dan Parks billeder er ikke en opfordring til racistisk vold, mener lederen af det Danske Institut for Menneskerettigheder.

Diskussionen om racisme, hadforbrydelser og diskrimination er vanskelig i Danmark. Det understreges af en artikel i Information den 19. maj 2015 med overskriften “Jeg savner, at man politisk set forholder sig til diskriminerende vold”. Citatet stammer fra leder af Institut for Menneskerettigheder Jonas Christoffersen, der til avisen udtaler sig om Dan Parks billeder og samtidig afviser den kritik, som FN er kommet med af Danmark.

Om udstillingen af Dan Parks billeder siger Christoffersen i interviewet:

»Selv hvis de havde holdt det som åbent arrangement, kan jeg ikke se, at det ville være i strid med racediskriminationskonventionen. Derfor kan man godt være bekymret for, at man i et parlament udstiller noget, som nogle opfatter som svært racistisk. Men i min bog er det en skævert.«

Dan Parks udstilling er ellers blevet beslaglagt i Sverige, fordi man her mener, at den er racistisk og ikke har noget med kunst at gøre.

Jonas Christoffersen angriber i artiklen også FN for at basere kritik af Danmark på fejlagtige oplysninger, leveret af ‘nogle organisationer, som ikke har styr på sagerne’.

I den konkrete sag handler det om organisationerne SOS Racisme og Dokumentations- og Rådgivningscenteret for Racediskrimination (DRC).

Interviewet har afstedkommet en debat og kritik af Jonas Christoffersen. Hele artiklen samt relaterede artikler kan læses her

Andre artikler